Het Nationaal Dovenfonds maakt filmprojecten mogelijk

Het Nationaal Dovenfonds steunt filmprojecten die passen bij de doelstelling van het fonds. Om subsidie te ontvangen, moet een film bijdragen aan de ontwikkeling van doven en slechthorenden en aan hun integratie in de samenleving.

U kunt ons daarbij helpen! Wilt u bijdragen aan nieuwe filmprojecten, maak dan een donatie over aan het Dovenfonds en vermeldt daarbij: ten bate van filmprojecten. Uw bijdrage kunt u overmaken op IBAN: NL88ABNA 0500831025, t.n.v. Dovenfonds te Rotterdam.

Hier ziet u een fraai voorbeeld van een filmproject dat tot stand kwam mede dankzij steun van het Nationaal Dovenfonds: 

 

KIJK!  Een animatiefilm over gebarentaal. 

Carambolas Films maakte de korte animatiefilm KIJK! De film van regisseur Udo Prinsen is bedoeld om horende kinderen kennis te laten maken met de gebarentaal. Dankzij een financiële bijdrage van het Dovenfonds kon de bijbehorende lesbrief (geschreven door leraar Nederlandse Gebarentaal Martijn Kamphuis) worden gemaakt.  

 

Dankzij de lesbrief, gericht op kinderen van 6-8 jaar, is de film uitstekend geschikt voor het onderwijs. In de lesbrief komen op speelse en verantwoorde wijze de beginselen en de geschiedenis van de gebarentaal aan bod. DOWNLOAD de lesbrief en beleef samen met de de klas een leuke film over gebarentaal! 

Filmcredits
Regie en animatie: Udo Prinsen
Muziek en audiodesign: Jorge San Martín Beuk
Montage advies: Max Vonk

Lesbrief: Martijn Kamphuis

Financiele steun
Gemeente Utrecht
Dovenfonds